Lidt om hække

Her er lidt kloge ord fra Bolius om hække hvis du har brug for det:
bolius

Det er vigtigt at holde rent for ukrudt og græs under den nyplantede hæk og mindst ½ meter på hver side af den. Ellers stjæler ukrudtet både lys, vand og næring fra hækken, som derfor vil trives dårligere – eller i værste fald gå ud. Af samme grund bør du heller ikke plante prydplanter for tæt på den unge hæk.

Du kan lægge et lag barkflis på 10-12 cm rundt om stammerne i hækken for at forhindre ukrudtet i at spire frem under hækken. Flerårigt ukrudt bremses dog ikke af barkflis.

Gød en til to gange om året med naturgødning og vand ved tørkesituationer.

Når hækken bliver ældre og får et større rodnet, bliver den bedre i stand til at klare sig i konkurrencen om vand og næring.

Pas på med at salte tæt ved hækken. Hverken hækkens blade eller rødder kan tåle vejsalt. Vær opmærksom på, at grus til glatførebekæmpelse ofte indeholder salt.

Den første klipning

En nyplantet hæk bør ikke klippes de første 2 år efter, at du har plantet den. Derefter kan du studse den lidt i siden, men toppen skal du først klippe, når hækken er nået op i den endelige højde.

LIGUSTER: Liguster er en hurtigvoksende plante, der er meget beskeden i sine livskrav og trives i næsten enhver havejord og tåler selv tørke. I juni og juli kommer der hvide blomsterklaser, der minder om en mellemting mellem hyld og syren, og som især om aftenen udbreder en sød duft. Hvis blomsterne får lov at sidde, kommer der om efteråret glinsende sortblå bær på ligusterhækken.

God fornøjelse!

Dette indlæg blev udgivet i Praktisk info og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *